A színésznő állítja, hogy mindenre van idő, ha az ember akarja, így színházi és anyai teendői mellett egy különleges ruhakollekció elkészítésében is szerepet tudott vállalni.
Földes Eszter vallomása: „Én nem állok ki semmi ellen, én valamiért állok ki, és ez nagy különbség”
Földes Eszter végtelen türelemmel és pozitív életszemlélettel éli a hétköznapjait, igyekszik a pandémia okozta nehézségeket, vagy éppen az SZFE körül kialakult helyzetet is megfelelően kezelni. A színésznő állítja, hogy mindenre van idő, ha az ember akarja, így színházi és anyai teendői mellett egy különleges ruhakollekció elkészítésében is szerepet tudott vállalni.

A közösségi oldalain már hallottunk egy különleges kezdeményezésről, egy nagyon speciális ruhakollekcióról...

Igen, az SZFE kapcsán keresett meg Hanyi Szonja Sára. Festett egy képet a hátamra, amit, a gondolat szabadsága inspirált. Készült egy szolidaritási fotósorozat Bolega Niki képeivel. Hálája jeléül ezt a festményt megkaptam kabátra festve Szonjától. Megkérdeztem, mi lenne, ha csinálnánk egy zero waste kollekciót, ahol a kultúra, divat, fenntarthatóság találkozik. Ez a Secret Humanity projekt. Több kollekció készült. Van a #poem, költők arcképével vászontáskákon, belül titkos, hímzett zsebbel. Ebből készültek braille-írással is darabok az érzékenyítés jegyében. van a #pocket, költős pólók, játékos, le-és felpatentolható zsebbel, mindegyikben titkos idézettel, amit csak az ismer, aki hordja. A #free kollekcióba a kabátok kerültek. Amiken központi szimbólum a piros könyv. Minden darab egyedi, kézzel festett. Ugyan a pandémiás időszak megtiltja, hogy fizikálisan közel kerüljünk egymáshoz, de lelkileg közeledhetünk. A Secret Humanity gondolatisága, hogy a művészet egy fontos feladata, hogy közelebb hozzák az oly különbözőképpen gondolkodó embereket.

  A teljes cikket elolvashatjátok a Blikk oldalán a linkre kattintva https://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/foldes-eszter-szfe-elet-interju/yp3j9hy